Login

En ateljé olik någon annan, så fullkomlig och helhjärtad

.

I fredags blev vi så fint inbjudna till Katrin Bååths nya ateljé. En lokal utöver det vanligt med en extraordinär interiör. Jag har sagt det förut men all-in funkar liksom alltid på oss. Det blir bara så all-in-bra! Alla har olika smak osv men det här är något utöver det vanliga, bortom det förväntade och det är svårt att inte gilla.

Vi hängde på låset för att få lokalen lite för oss själva, men det var rackarns inte det enklaste. Inom några minuter fylldes lokalen med hjärtliga, kreativa och alldeles underbara människor. Som en bal på slottet, eller en fredag hos Katrin.

Men vad är då ateljén lite mer exakt. Om man nu gillar exakt och förutbestämt. Jag gillar Katrin och det här är verkligen hennes värld. Inte förutbestämt och exakt. Utan fullkomligt och helhjärtat.

Men vad säger Katrin om man frågar henne själv?
… “Ateljén är en butik som har öppet ibland (exakt när jag har öppet och vad som är på gång kan ni alltid läsa på katrinbaath.se) eller så knackar ni på om ni går förbi eller mailar mig på ateljen@katrinb.se så kanske jag kan öppna extra bara för er. Förutom att ni i stort sett kan köpa allt som finns hos mig kan ni också hyra in er för konferenser, event, frukostar, fotograferingar mm. Eller så bjuder jag in er till mina eller andras workshops och föreläsningar. Eller varför inte en social dinner, elvakaffe eller en nätverksfredag där nya människor möts.


Ja, jag förstår att det inte är helt glasklart vad Ateljén egentligen är. Men vet ni, det är precis så jag vill ha det. Inget ska vara konstant eller förutbestämt i min värld – då får nämligen både kreativiteten och människan större svängrum och möjlighet att skapa magi.

Nästa gång butiken har öppet är på fredagen den 20 september klockan 10–17. Då tycker jag alla som har möjlighet verkligen ska ta sig en sväng dit.

Allt är till salu, utom just parasollet. Det var nämligen trasigt men, kan man som Katrin – trolla – så fyller även ett trasigt parasoll en självklar roll i pjäsen om den vackra rekvisitan.

In i detta skåp stod jag och glodde så länge. Den där prickiga keramiken liksom talade till mig. Så perfekt operfekt, n’est pas?

Men varje insida har också en utsida och den här utsidan är verkligen värd några minuters kärlek. Fina och fantastiska Karin Marks har klä lokalen i ord, in i minsta detalj på pricken snyggt. På en finfin mässing-skylt dessutom. All-in.

”Vad som händer när du kliver över tröskeln kan jag inte ta ansvar för, min vän. Om fjärilen din får vingar. Flyger högt och river ner. Tingen som jag dukat upp. En vandring runt bland vackerheter. Alla sinnen. Nya trådar, med människorna du möter. Vänner sen länge i förtrollande nytt ljus. Spirande idéer, drömmar och visioner. Dem är upp till dig att fånga in. Allting annat är till salu. Köp ett minne och låt se. Kasta upp din saga högt i luften, släpp den fri.”

I morgon ska jag visa vad vi shoppade. Men först och främst TACK Katrin för att vi fick vara med och inviga din värld. Vi kommer snart tillbaka.

2 thoughts on “En ateljé olik någon annan, så fullkomlig och helhjärtad

Comments are closed.